Kom godt igang – 2017

Vi holder åbent hus mandag den 12. juni kl. 16.00 til 18.00 og onsdag den 14. juni kl. 16.00 til 18.00.

Sådan kommer du i gang med at spille golf:
Man vil så blive inddelt på hold af ca. 5 personer og får så planlagt hvilke tidspunkt og dag man helst vil træne. Træningstider er mandage i tidsrummet fra kl. 14 til 19 eller onsdage fra kl. 14 til 20 så der skulle være mulig lige at finde den dag og tidspunkt der passer ind i din kalender. Andre tidspunkter kan dog også aftales. Husk din kalender første gang du møder op, for at aftale tid med klubbens træner for individuel undervisning. Deltag i de 8 uger, som udgør et begynderholds fællestræning. Træn flittigt og målrettet. Efter godkendelse til spil på stor bane kan du deltage i Kaningolf (golfmatch for begyndere) hver onsdag aften.

Prøvemedlemskab 2017:
Et prøvemedlemskab varer hele 2017 – medlemsskabet er gratis – der er dog et startgebyr på 350 kr. Dette beløb dækker regel bøger, 3 bolde + tee, egen handske og dgu kort som først bliver udleveret når du har bestemt at du vil fortsætte med at spille golf i Tønder Golf Klub. Den 1. september 2017 skal man så tage stilling til, om man vil fortsætte med at spille golf. Hvis ikke så må man spille videre til 31. december og så er det slut, beslutter man sig for at man vil fortsætte får man en opkrævning på første rate af 2018, som skal betales omkring årsskiftet, ligesom alle andre medlemmer af klubben. I de første 8 uger får du teoretisk og praktisk undervisning, fri adgang til træningsbanen samt fri brug af træningsbolde på drivingrange. Du kan spille på par 3 banen, benytte putting-green, indspilsgreen samt træningsbunker. Klubhuset og dets faciliteter må selvfølgelig også benyttes. Har du ikke udstyr, er der mulighed for at låne dette i klubben.

Individuel undervisning og fællestræning samt teori:
Ved tegning af prøvemedlemskab vil du blive tilbudt fællestræningen og teori, som forløber over 8 på hinanden følgende mandage eller onsdage. I Tønder Golf Klub har vi gratis træning for alle og det gælder selvfølgelig også dig, så du har alle muligheder for at komme rigtig i gang med den dejlig sport som golf. I forbindelse med undervisningsforløbet vil man mod slutningen deltage i en regelprøve. Denne prøve skal man selv læse op til i de udleverede regelbøger. Prøven skal godkendes inden spilletilladelse udstedes. Dette for at sikre at du har en god basisviden omkring golfreglerne, idet det er en væsentlig del af spillet og dets ånd.

Praktiske færdigheder:
De praktiske færdigheder, du skal kunne for at få lov til at spille på stor bane er som følger Lange slag: Kunne slå bolden 60 meter, herrer dog 100 m. (6 af 10 bolde) Indspil: Fra 30 meters afstand få 8 ud af 10 bolde ind på greenen. Bunkerslag: 3 af 5 bolde skal komme fornuftigt ud. Putning: Sænke 9 puts af varierende længde i max. 21 slag Par 3 banen: Der skal afleveres 3 scorekort underskrevet af en markør, hvor du har opnået min. 10 point ved tillæg af 2 slag pr. hul. Dine færdigheder vil løbende blive vurderet af træneren, og det er også ham der godkender dig.

Kaningolf:
For at kunne deltage i kaninernes (begyndernes) onsdagsgolf, skal du forinden godkendes af træneren. Her spiller du på den stor bane i selskab med andre begyndere samt en erfaren spiller/Flightfører. Fligthførerens primære opgave er at vejlede og støtte dig om regler og færden på banen. Kaninmatchen afvikles over 9 huller og der slås ud kl. præcis 18.00. dvs. at scorekort skal være afhentet kl. 17.45. Tilmelding senest kl. 15.00 samme dag i Golfbox (eller på “Kanintavlen”). I april og oktober måneder begyndes der dog 1 time tidligere. Du kan deltage i kaningolf det første år, og indtil dit handicap er nede i 37. Som prøve medlem af Tønder Golf Klub får du tildelt spillehandicap 72. Herefter må du spille på den store bane om onsdagen i Kaninmatchen, eller alt det du vil sammen med en spiller med et handicap på 54 eller lavere. Du afleverer løbende scorekort over min. 9 huller. Når din score er min. 18 point over 9 huller, viser det, at du kan spille golf. Når dit handicap er på 54 eller lavere, kan du frit spille på banen fra morgen til aften. Der er flere “Klubber i klubben” hvor du kan spille sammen med andre. Se på deres opslagstavler for yderligere information.

DGU – kortet:
Som fuldgyldigt medlem får du et DGU (Dansk Golf Union) medlemskort. Dette kort er nødvendigt at have, hvis du ønsker at spille på andre golfklubbers baner. Desuden må dit handicap ikke være højere end det, en klub tillader for gæstespillere. Kortet er dit “golfkørekort”, et bevis på, at du er medlem af en klub under DGU, og at du har gennemgået en teoretisk og praktisk undervisning inden for golfsporten. Reglerne gælder for personer der ikke i forvejen spiller golf.

Begynderudvalget i 2017.
Kjeld Hansen – formand 28 83 70 50   k.hansen45@hotmail.com